SIX FLAGS

 

31/05/2003

- verslag

- foto's

 

verslag - overname verslag http://home.tiscali.be/vriendenkring.city/

Zaterdag morgen, 09:00 uur, Luchtbalkazerne Blok E, vertrekplaats voor een daguitstap naar Six Flags, een organisatie van Vriendenkring Politie City vzw en de Kring van Commissarissen. Het beloofde een stralend zonnige dag te worden met temperaturen om U tegen te zeggen. Een helder blauwe hemel bij ons vertrek bevestigde dit.

Met 44 deelnemers vertrokken we stipt richting Waver voor een bezoek aan het pretpark Six Flags. Spijtig genoeg moesten een aantal deelnemers verstek laten gaan wegens dringende familiale omstandigheden. Een aantal van ons had besloten om op eigen kracht en met eigen vervoer naar ginder te rijden maar in de bus zaten we met 31 (chauffeur inbegrepen) zodat we ruim plaats hadden.

Omstreeks 10:00 uur reden we de parking van het pretpark op en een korte tijd later, na het bemachtigen van de tickets, konden we beginnen aan een heerlijk onbezorgd dagje pret. We hadden afgesproken dat we terug zouden bijeen komen omstreeks 17:30 uur zodat we voor de grote uitstroom de parking zouden verlaten hebben. Eens binnen in het pretpark ging ieder zijn eigen weg.

De eerste attractie, een nieuwe, die je tegen komt is er één om letterlijk van te duizelen. "Weerwolf" is naar men zegt de hoogste en de grootste houten railway van West-Europa en omstreken. Als je er voor staat kan je niet anders dan dit beamen. Mensen hoe krijgen ze het in elkaar. Wilde je er echter een ritje in maken moest je wel even geduld oefenen. Toen wij er stonden was de gemiddelde wachttijd een goede drie kwartieren tot één uur. Mogelijk te wijten aan het feit dat het een nieuwe attractie betrof, deze vlak bij de inkom stond en iedereen wel een ritje wilde maken. Maar het was de moeite, het wachten waard.

Later op de dag werden de wachttijden aan de verschillende attracties korter. Mogelijk te wijten aan een goede uitzwerming van de bezoekers. Wij hebben op de meeste plaatsen niet langer dan vijf à tien minuten moeten wachten alvorens het aan onze beurt was.

Aan sensatie ontbreekt het er niet en voor hen die er bij waren zullen de namen Vampier, de reeds eerder genoemde Weerwolf, Inferno, The Screamer, Dalton Terror, Bounty, Turbine en Cobra zeker nazinderen in het hoofd. De attractie waar de meeste adrenaline in het lichaam werd losgelaten, toch volgens hen die er in durfde, was Dalton Terror. Voor de lol word je ongelooflijk hoog in je stoel naar boven getrokken om, eens je dan boven bent, onverwacht terug naar beneden mag, in vrije val. Aan remmen hebben ze ook nog wel even gedacht, ja de laatste vijf meter. Ik vermoed, als je het tweemaal na elkaar moest doen, je gegarandeerd een punthoofd hebt, je hersenen moeten toch ergens naar toe.

De twee shows die men er vertoond zijn het bekijken waard en een verpozing in een aangename frisse temperatuur. De Atlantis Mystery Show is een combinatie van acrobatiek, toneel, grappige sketches in een goed doordacht lichtdecor. Bugs Bunny and Friends Show wordt specifiek gebracht voor de kinderen.

De speelgelegenheden in het park zijn prachtig, goed uitgerust en veilig. Er zijn er voldoende en de jongste kunnen er volop genieten van hun vrijheid en kunnen er zich volledig uitleven (hebben de ouders ook even een time-out). En verder zijn er dan nog de attracties op kindermaat zoals er zijn Mini-Jeep, De Keverbaan, De Drakenboot, Poneys en nog veel meer, te veel om op te noemen.

Om 17:30 uur was praktisch iedereen aan de autocar aanwezig zodat we de parking in alle rust en zonder te moeten aan schuiven konden verlaten. Via de autosnelweg ging het terug richting Antwerpen. Merkwaardig was dat er velen niet hebben gemerkt dat ze op de autostrade reden, met de ogen dicht werd er nagenoten of was men eenvoudig aan 't slapen. Deze aangename dag eindigde waar hij begon, Luchtbalkazerne aan Blok E, en van daar vlug huiswaarts.

Tot een volgende gelegenheid.

 

 

foto's

 

.

 

 

***********