studiedag 6

 

GAS  - Gemeentelijke Administratieve Sancties

    Een Jaar Antwerpse Praktijkervaring

 

26 juni 2006

 

locatie :

Vormingscentrum Schipperswelzijn,

Straatsburgdok Noordkaai 2

te 2030 Antwerpen,

 

Studiedag :

 

 klik hier voor de flyer

klik hier voor foto's

 

Verslag

 

Op 26 juni 2006 vond de tweede studiedag plaats die de Koninklijke Kring van Officieren van de Lokale Politie dit jaar organiseerde.

 

De twee organiserende Antwerpse bestuurscollega's hadden - zoals het Antwerpenaars toch een beetje betaamt - het onderwerp in de eigen stad gaan zoeken.  Meer bepaald het aanreiken van de ervaring die binnen de Stadsdiensten en binnen de Lokale Politie Antwerpen al was opgedaan inzake de wetgeving over de gemeentelijke administratieve sancties.

Binnen de Stad Antwerpen werd er immers al meer dan een jaar gewerkt met deze nieuwe wetgeving. 

 

Tijd dus voor een tussentijdse evaluatie.

 

Zowel de stadsadministratie, meer bepaald de opgedane ervaring van de directie Integrale Veiligheid als deze van de politie werd belicht.

 

Nadat de voorzitter van de Kring, commissaris Carlo Neyt, het verloop van de dag had toegelicht beet burgemeester Patrick Janssens de spits af.  Hij wees ondermeer op het belang van deze wetgeving om efficiŽnt een aantal vormen van overlast en de daders ervan aan te pakken.

 

De directeur Integrale Veiligheid van de Stad Antwerpen, Tom Meeuws, schetste vervolgens een aantal krachtlijnen uit het Stadsplan Veil!ig, meer bepaald de maatregelen van algemene bestuurlijke politie.

 

Juriste en ťťn van de Antwerpse sanctionerende ambtenaren, Katleen Janssens belichtte nadien haar ervaringen inzake de Gemeentelijke Administratieve Sancties en de evaluatie van ťťn jaar werking.

 

Tenslotte rondde de schepen voor Integrale Veiligheid, Dirk Grootjans, de voormiddag af.

 

Na een broodjeslunch werd in de namiddag dan de stap gezet naar het terrein.

 

Allereerst gaf Johan Hegge, commissaris en stafmedewerker bij de Directie Politionele Operaties van de Lokale Politie Antwerpen uitleg over hoe de GAS-wetgeving in het Antwerpse korps werden geÔmplementeerd.

 

Frie Wils, coŲrdinator van de beŽdigde ambtenaren van de Stad Antwerpen deelde mee hoe zij het fenomeen sluikstort aanpakte.

 

Na een korte koffiepauze werd de studiedag afgerond door ons bestuurslid Freddy Rottiers, commissaris en hoofd van de dienst Leefmilieu van de Lokale Recherche PZ Antwerpen.  Hij schetste stap voor stap hoe zijn dienst omging met de praktische aanpak van lawaaihinder en overlast veroorzaakt door de horeca.

 

Na het invullen van de evaluatieformulieren en iets over tijd, doch nog net binnen het toelaatbare academisch kwartiertje, werd de studiedag afgerond door onze voorzitter.

 

 

***********

Foto's in lage resolutie - hogere resolutie te bekomen via webmaster

 

gebuik de back/vorige toets om terug te keren naar deze pagina

bij het bekijken van de foto's

 

Klik op Foto om te vergroten  

***********

 

       

       

       

 
         

 
     

 
       

 
       

 

***********

 

tml>